+36 70 365 9940
ㅤ+36 1 796 5933
info@talaborutazasok.com

Villámlátogatás a nyugati végeken

Villámlátogatás a nyugati végeken

UNESCO-világörökség helyszíneken

Sopron – Fertőd (Eszterháza) – Fertő-Hanság Nemzeti Park

Időtartam: 1 nap

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Létszám: min. 40 fő

Ellátás: önellátás

Idegenvezetés igényelhető. (a részvételi díj nem tartalmazza, helyben fizetendő. Idegenvezetői díjak: 1 napos: 35.000 Ft, félnapos: 22.000 Ft. A díjak tájékoztató jellegűek, településenként eltérhetnek.)

Részvételi díj: 12.500 Ft/diák

Tartalmazza: az utazási költségeket (adók és illetékek, autóbuszok bérleti díja, szükség esetén utánfutó, sofőrök napidíja, útdíjak, sofőrök szállása és ellátása, autópálya- és útdíjak, parkolási költségek, autóbuszok kiállásainak díja az indulás/érkezés helyszínére stb.), programszervezést.

Nem tartalmazza: belépőjegyek, étkezés, idegenvezetés.

Programvázlat: (450 km-ig)

Sopron: A Tűztorony Sopron jelképe. Barokk hagymakupolája a kétfejű sassal 58 méter magasra emelkedik, így a város több pontjáról is jól látható. A torony körerkélyéről páratlan kilátás nyílik a Belvárosra és a Sopront körülölelő Lővérekre. Sopron ősi zárt városmagja a Belváros. Mai arca az 1676-os évi nagy tűzvész után alakult ki. Szépen ívelt szűk utcáiba egy-egy torony tekint. Ódon, barokk díszes erkélyes házak, boltíves kapualjak, nemes vonalú gazdagon faragott vaskopogtatós kapuk és árkádos udvarok őrzik a múltat. Érdemes felkeresni még: Károly-kilátó, Boszorkány meseösvény, Várfalsétány.

Továbbutazunk Fertődre. A Fertő-táj Magyarország és Ausztria közös világörökségi helyszíne. Felkeressük az Eszterházyak fényűző kastélyát, melyet a magyar Versailles is emlegetnek. (Belépés fakultatív). Sétálhatunk a meseszép kastélyparkban. A kastély barokk parkjának fénykora Esterházy „Fényes” Miklós herceg idejében volt. A 300 hektáros parkban szobrok, szökőkutak, vízesések, mitológiai istenekről elnevezett mulatóházak és kínai pagoda szolgálta a szertelen rokokó pompát.

Amennyiben időnk engedi, rövid látogatást tehetünk a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban. (A látogató központ Sarródon található, 2 km-re a kastélytól).  A tó és a közvetlen környéke Közép-Európa legnagyobb madárrezervátuma. Gyönyörködhetünk a közeli Alpok nyúlványaiban, látogatást tehetünk a madárvártán is.

A programvázlat igény szerint módosítható, további helyszínekkel bővíthető.

Foglalási és lemondási feltételek az érvényben lévő ÁSZF szerint.