+36 70 365 9940
ㅤ+36 1 796 5933
info@talaborutazasok.com

Villámlátogatás Egerben, kirándulások a Bükk-hegységben

Villámlátogatás Egerben, kirándulások a Bükk-hegységben

Eger – Bélapátfalva – Szilvásvárad – Lillafüred – Bükkszentkereszt – Répáshuta

 Időtartam: 1 nap

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Létszám: min. 40 fő (36 diák + 4 kísérő tanár)

Ellátás: önellátás

Idegenvezetés igényelhető. (a részvételi díj nem tartalmazza, helyben fizetendő. Idegenvezetői díjak: 1 napos: 35.000 Ft, félnapos: 22.000 Ft. A díjak tájékoztató jellegűek, településenként eltérhetnek.)

Részvételi díj: 11.900 Ft/diák

Tartalmazza: az utazási költségeket (adók és illetékek, autóbuszok bérleti díja, szükség esetén utánfutó, sofőrök napidíja, útdíjak, sofőrök szállása és ellátása, autópálya- és útdíjak, parkolási költségek, autóbuszok kiállásainak díja az indulás/érkezés helyszínére stb.), programszervezést.

Nem tartalmazza: belépőjegyek, étkezés, idegenvezetés.

Programvázlat: (400 km-ig)

Eger: Ezeréves történelem, barokk környezetben. Egri vár: A Gótikus Püspöki Palotában megismerhetjük az Egri vár történetét, a Kazamata alagútrendszerében felf

edezhetjük a 16. század végvári életének hétköznapjait, a Kálvária dombon gyönyörködhetünk a kilátásban. A Vár hatalmas. Bejárhatjuk önállóan, de választhatjuk az Egri Vitézek idegenvezetését is, sok izgalmas történetet hallhatunk tőlük. (belépés fakultatív). A vár látogatás után tovább ismerkedhetünk a város és környéke nevezetességeivel (Bazilika, Minaret, Török fürdő)

Továbbutazunk a Bükk-hegység nevezetességeinek felfedezésére. A bélapátfalvi ciszterci apátság temploma a Háromkút forrás mellett, a Bél-kő lábánál található. A templom hazánk egyetlen épségben megmaradt román stílusú ciszterci apátsági temploma. Építését 1232-ben kezdték, majd ezt követően a 14-15. században gótikus stílusban átépítették. A bélapátfalvi ciszterci kolostor nemzetközileg is elismert műemléki nevezetesség.

A továbbiakban kirándulhatunk Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben és felkeressük Lillafüredet is.

A programvázlat igény szerint módosítható, további helyszínekkel bővíthető.

Foglalási és lemondási feltételek az érvényben lévő ÁSZF szerint.