+36 70 365 9940
ㅤ+36 1 796 5933
info@talaborutazasok.com

Villámlátogatás a Dél-Alföldi rónákon

Villámlátogatás a Dél-Alföldi rónákon

Szeged – Ópusztaszer – Kecskemét

Időtartam: 1 nap

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Létszám: min. 40 fő (36 diák + 4 kísérő tanár)

Ellátás: önellátás

Idegenvezetés igényelhető. (a részvételi díj nem tartalmazza, helyben fizetendő. Idegenvezetői díjak: 1 napos: 35.000 Ft, félnapos: 22.000 Ft. A díjak tájékoztató jellegűek, településenként eltérhetnek.)

Részvételi díj: 11.900 Ft/diák

Tartalmazza: az utazási költségeket (adók és illetékek, autóbuszok bérleti díja, szükség esetén utánfutó, sofőrök napidíja, útdíjak, sofőrök szállása és ellátása, autópálya- és útdíjak, parkolási költségek, autóbuszok kiállásainak díja az indulás/érkezés helyszínére stb.), programszervezést.

Nem tartalmazza: belépőjegyek, étkezés, idegenvezetés.

Programvázlat: (400 km-ig)

Szeged: Ismerkedünk a Dél-Alföld legnagyobb városával, nevezetességeivel. A várost elpusztító Nagyárvíz (1879) után a szegediek fogadalmat tettek egy nagyszabású katolikus templom megépítésére. A Dómot 1930. október 24-én szentelték fel, az ország negyedik legnagyobb temploma, a város jelképe. Érdemes felkeresni még: Alsóvárosi Ferences Kolostor , Móra Ferenc Múzeum, Fűvészkert, majd sétálunk a csodás Tisza-parton.

Továbbutazunk Ópusztaszerre.  A település leginkább a Nemzeti Történeti Emlékparkról ismert, azon belül is az ott található, Feszty Árpád festette és róla elnevezett Feszty-körképről.(Belépés fakultatív).

Felkereshető még az egykori Pallavicini-kastély, a Szer-monostora, valamint egy tematikus sövénylabirintus és élménypark, illetve itt van a Csete György és Dulánszky Jenő tervezte Erdők temploma, valamint egy turul-szobor is.

Látogatást teszünk Kecskeméten. A város nevezetessége a szecessziós stílusú városháza 1892-1896 között épült Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei szerint. A külső majolikadíszek a Zsolnay-gyárban készültek. A közgyűlési teremben Székely Bertalan freskója látható. Megtekintjük még a Cifrapaoltát, a  Katona József Színház, a Ferences és Református templomot.

A programvázlat igény szerint módosítható, további helyszínekkel bővíthető.

Foglalási és lemondási feltételek az érvényben lévő ÁSZF szerint.